Maart 2017: Spiegels

Zondag 5 maart 2017 speelt Toneelgroep Genesius ‘Spiegels’ 
om 15:00 en 20:00 in de Toneelschuur Haarlem

spiegels

De door Dimitri Frenkel Frank meesterlijk geschreven tragikomedie ‘Spiegels’ toont twee eenakters. Twee interviews, een voor de pauze en een na de pauze.

Voor de pauze maken we kennis met een journaliste die enigszins timide en onervaren op min of meer toevallige wijze een interview heeft bedongen met een gerenommeerd enigszins narcistische Nederlandse schrijver. Een verslag uitbrengen over deze blaaskaak voor het damesblad waar zij voor werkt blijkt niet eenvoudig. De verslaggeefster wordt op pijnlijke en cynische wijze weggezet als freelancer voor een flutblad.

In het tweede deel is de situatie gespiegeld, de zelfbewuste journaliste werkt voor een kritisch tijdschrift. Zo goed en zo kwaad als het gaat legt zij de onzekere, hedonistische, zichzelf verrijkende, in Italië wonende schrijver, een aantal vragen voor. Een diepzinnig gesprek blijkt niet zo eenvoudig op gang te komen. Temeer omdat de journaliste in dit deel de schrijver op een pijnlijke en cynische wijze wegzet als iemand die goedkope flutlectuur produceert.

Toch komen we aardig wat te weten over het wel en wee van deze van elkaar verschillende schrijvers…

Toegang: € 14,50

Regie: Cees van der Veldt
Schrijver 1: Leo Commandeur
Journaliste 1: Nicolette Knape
Schrijver 2: Robert Klein
Journaliste 2: Kirsten van Zandvoort
Regie-assistente: Riet van Gent
Productie en PR: Maria Eldering
Techniek: Arne Hendriks