Oktober 2017 – Hoe echt is echt echt / Zeeziek in het zwembad

Advertentev20Toneelgroep Genesius bestaat 90 jaar. Als jubileumvoorstelling hebben we een unieke combinatie van twee toneelstukken gekozen die we gaan uitvoeren.

Hoe echt is echt echt heeft als startpunt de documentaire Familie te huur. Een verhaal over een Japanse man die zich als acteur aan mensen verhuurt.

Het stuk is een compositie van kleine scènes en korte dialogen waarbij altijd de vraag gesteld kan worden: is iemand zichzelf of speelt hij een rol? Waar in het grijze gebied tussen leugen en waarheid bevinden we ons? Het stuk lijkt zich af te spelen in een wachtkamer, een kantoor of toch ergens anders?

De plaats van handeling van Zeeziek in het zwembad weten we wel: een afslankinstituut. Deze plek benadrukt de leegheid van het leven van de personages, hun bijna overbodige bestaan en het zeuren over alles, want; wie wordt er nou zeeziek in een zwembad?

Beide stukken hebben flinke cast, en om die te kunnen bezetten heeft Genesius oud-leden, regisseurs en gastspelers gevraagd om mee te doen.

Spel:
Atie van Bockxmeer, Jacqueline Lahaye, Maria Eldering, Kirsten van Zandvoort, Nicolette Knape, Job Gobel, Ton van Balen, Robert Klein, Leo Commandeur, Filip Joele, Bastiaan Waasdorp, Mady Eldering, Marjan de Graaff, Alphons Rommelse, Christa Filius, Bea te Winkel, Liesbeth Veltman, Nel Lasschuit, Gerard van Bruggen, Cees van der Veldt, Joke Eldering, Niek van der Drift, Lonneke Siegers en Norbert Smol.