April 2015: Dansen op Lughnasa

Op 26 april 2015 speelt Genesius: Dansen op Lughnasa.

bannerMichael, verteller in de voorstelling, neemt het publiek mee terug naar zijn jeugd, naar de zomer van 1936, ergens op het Ierse platteland. Hij woont daar met zijn moeder en zijn tantes.

Simpele gebeurtenissen, zoals de aanschaf van een radio, worden hoogtepunten. Onder dit eenvoudige bestaan gaat een hevig verlangen schuil naar een groter en gepassioneerd leven.

Symbool daarvoor is het oogstfeest van Lughnasa, waar de vrouwen heen zullen gaan, zullen dansen en vlammen om zo aan de man te komen. Tenminste… áls ze gaan.

Michael denkt nog vaak terug aan de Lughnasa van 1936, toen hij 7 was, twee vliegers maakte, bijna een fiets kreeg en in zijn herinneringen vooral aan dansen denkt.

Hij groeit op in de beklemmende sfeer van verboden verlangens. Hij maakt de uitbarstingen van hartstocht mee, de onmogelijke liefde van zijn moeder voor de man die hem verwekt heeft en de geheime escapades van zijn tantes. Hij ziet de vrouwen dansen, alsof ze dan nog iets voelen van de passie, die tegelijk met hun dagelijkse beslommeringen langzaam slijt.

Zondag 26 april 2015  om 15:00 en 20:00 uur
Entree € 14,50. Kaarten zijn te reserveren
bij de kassa van de Toneelschuur,
online en telefonisch: 023 5173910